velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Oslavte Velikonoce trochu jinakVelikonoční fazolová polévka
Autor: Redakce
-
200 g fazolí
-
3 brambory
-
1 l hovězího vývaru
-
2 mrkve
-
1 lžíce sádla nebo másla
-
1 cibule
-
2 velké vrchovaté lžíce hladké mouky
-
Světlý toustový chléb Penam
-
2 stroužky česneku
-
1 petržel
-
Majoránka
-
Sůl
-
Pepř
-
Smetana na vaření
-
Vykrajovátko ve tvaru zajíčka
Propláchnuté fazole namočte přes noc do vody. V téže vodě je uvařte doměkka. Přidejte mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolte a opepřete. Ze sádla (nebo másla) a mouky připravte jíšku, do které přilijte vlažný vývar z fazolí. Přidejte hovězí vývar a znovu povařte. Z toustového chleba vykrojte zajíčky a lehce je opečte na pánvi. Naservírovanou polévku ozdobte připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou. Při podáváním můžete také polévku doplnit lžící smetany.