velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Královna podzimní zeleninyPolévka z růžičkové kapusty
Autor: Redakce400 g růžičkové kapusty
1 cibule
250 g brambor
1 mrkev
30 g másla
750 ml zeleninového vývaru (kostka bujonu)
1 lžíce světlé hotové jíšky
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
pepř
4 plátky anglické slaniny
Na másle zpěňte drobně nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte očištěnou kapustu, přičemž větší kapustičky překrájejte na poloviny nebo čtvrtiny, na kostičky nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a zvolna vařte 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne. Zahustěte jíškou, dochuťte utřeným česnekem a majoránkou. Podávejte posypané opečenou slaninou.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček