Svěží jarní recepty
Jarní závitky s krevetami

Jaro je tady a s jeho příchodem se probouzí i příroda, která nám začíná poskytovat svoje dary. Pokud vám schází nápady a nevíte, co vařit, inspirujte se našimi svěžími jarními recepty s použitím čerstvých bylinek. Ty natrháte na zahrádce nebo...
Lehká jídla
Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem

Také jste milovníci rizota, ale hledáte jeho lehčí variantu? S květákovou rýží nejen ušetříte čas, ale ještě navíc uděláte i něco pro své zdraví. Květák je vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, které pomáhají snižovat riziko...
Grilujeme
Grilovaný losos s horskou čočkou v drcených rajčatech

Horská čočka má velmi vysoký obsah bílkovin, díky čemuž je vynikající náhražkou masa. Vysoký podíl vlákniny má pozitivní vliv na zažívání a velmi nízký obsah tuků dělá z horské čočky ideální ingredienci pro nízkokalorické jídlo s vysokým...
Tradice
Velikonoční mechové dortíky
-67f3a0cd42ae0_350x180.png)
Objevte kouzlo mechového dortu! Lahodný, vláčný a plný chuti. Zkrátka musíte ochutnat a už nebudete chtít jiný. Mechový dort je dokonalým dezertem pro všechny milovníky sladkého. Je lahodný a vláčný a má jemnou chuť...
Tradice
Velikonoční Jidáše

Proč se na Velikonoce pečou tyto pletýnky? Tvar pečiva pak symbolizuje provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté, co zradil Ježíše. Právě proto se jidáše nejčastěji pečou ve tvaru zavinutého provazu na připomínku jeho oběšení nebo jako velikonoční...
Naklíčeno!
Stir fry s klíčky munga

Jaro se hlásí o slovo a společně s ním výrazná změna jídelníčku. V kurzu už nejsou tučná a hřejivá jídla, ale naopak lehké a svěží pokrmy se spoustou bylinek. Využijte zdravou sílu jarních klíčků a doplňte jimi oblíbené pokrmy...
Pro zdraví a pohodu
Mrkvovo-cuketová polévka

Máte ve sklepě poslední kousky z podzimní sklizně mrkve? Pokud ji nechcete chroupat syrovou, vychutnejte si oranžový kořen jako součást koláčového těsta, v pomazánce nebo v polévce. Recepty z mrkve nabízí Překvapení 12/2025.
Sladké pokušení
HARIBO donuty

Americká kobliha neboli donut je druh pečiva z kynutého těsta ve tvaru zploštělého prstence, velice podobný středoevropské koblize, na rozdíl od níž má však uprostřed otvor. Tepelně se upravuje smažením ve vysoké vrstvě oleje do tmavě zlaté barvy....
Inspirace z čísla 11/2025
Škubánky naslano

Tvaroh - nenápadná bílá surovina je doslova český klenot, navíc se nám nabízí hned v několika variantách. Takovou hojnost si v žádné jiné národní kuchyni dopřát nemohou. Inspiraci na dobroty, kde tvaroh je přináší Překvapení 11/2005...
Rychlovky do 30 minut
Bramborové gnocchi s kapustičkami

Vaření vás sice baví, ale ve všední dny nemáte na dobroty složitější na přípravu tolik času? Vyzkoušejte naše recepty, které budete mít hotové do půl hodinky. A jídlo nebude vůbec špatně chutnat, uvidíte. Tuto a další rychlovky nabízí Překvapení...
V hlavní roli citron
Francouzský citronový koláč

Citrony jsou sice k mání v dobré kondici po celý rok, ale právě teď si je vychutnáte nejlíp. Jejich sladce navinulá, svíravá chuť totiž dokonale ladí k zimě a jejím oslavám. Recept na Francouzský citronový koláč naleznete v Překvapení 9/2025...
Zimní pečínky
Vepřové koleno na cideru s pečenou řepou

Ať už použijete oblíbený fígl a budete péct maso velmi pomalu, nebo ho předem naložíte a před pečením necháte rychle zatáhnout, křehká a šťavnatá pečínka v zimě jistě přijde vhod. Inspirujte se našimi recepty a připravte rodině dokonalý a vydatný...