Sladké...
Třená bábovka

Třená bábovka... to znamená spoustu míchání, tření a překládání - výsledek ale vždycky stojí za to! Ideální moučník ke kávě i čaji si vaši hosté rádi dají...
Podzimní ovoce
Hruškový džem s karamelem

Období hrušek se blíží. Máte svoji hrušeň a nevíte co s úrodou? Už jste zkusili džem? Hruška je ovoce, které je bohaté na důležité vitaminy a minerály potřebné pro naše dobré zdraví. Je dobrým zdrojem vitamínu C a výborným zdrojem vlákniny...
Dary zahrady
Cukeťák

Sezóna cuket vrcholí a pokud máte chuť na změnu a nevíte si rady s úrodou, připravili jsme originální a jednoduchý recept, který nezatíží vaše žaludky, a navíc je plný živin. Cukeťák si získá vaše chuťové buňky a stane se rychle součástí lehkého...
Inspirace na víkend
Jasmínová rýže s máslovým pórkem a orientálními kuřecími paličkami

Rýže patří mezi obilniny a je vhodnou potravinou pro většinu lidí, protože je lehce stravitelná, přirozeně bezlepková a velmi chutná. Převážná část rýže je tvořena komplexními sacharidy. V menší míře obsahuje rostlinné bílkoviny a minimum...
Sezónní ovoce
Švestkový crumble

Řeč je momentálně o švestkách, jejichž sklizeň přichází po letních jahodách, borůvkách či rybízu. Švestky jsou oblíbené pro svou sladkokyselou chuť a lehkost, díky níž mají potenciál vylepší jakýkoliv dezert - od těch nejsnazších až po...
Pekařský hit
Křupavá domácí ciabatta

Příprava je snadná, nejdéle vám zabere kynutí těsta a následné pečení. Pokud vám navíc po pečivu bývá těžko, tento recept je pro vás jako dělaný! Využívá totiž techniku italských pekařů, díky čemuž zahrnuje minimum droždí.
Zdravě a lehce
Kuskus s krevetami

Kuskus patří mezi těstoviny, ale klame hned ve třech věcech. Vypadá jako malá rozemletá zrníčka, přitom je to pšeničná mouka smíchaná s vodou, rozdrobená a usušená, přesně jako kterékoli jiné těstoviny. A dál, nevaří se ve velkém množství osolené...
Sladké léto
Borůvkové knedlíky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu...
Letní ovoce
třešňový clafoutis

Už jste někdy slyšeli o francouzském dezertu clafoutis? Lehký, vláčný, nadýchaný? Ano, to je on - tohoto léta šampion! Sezóna letních prázdnin totiž znamená jediné - sklizeň třešní je v plném proudu...
Chuť Itálie
Mini pizza s polníčkem

Kromě kvalitních rajčat a mozzarelly je základem každé pizzy těsto. Připravit jej je považováno Italy dokonce za mezinárodní sport. Na přípravu pizzy existují i světová mistrovství, kde je hlavní disciplínou právě příprava těsta. Už asi...