velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V hlavní roli ředkvičkyJarní ředkvičková polévka
Autor: Redakce2 svazky ředkviček
2 naťové cibulky
2 lžíce nasekané petrželové natě
1 lžíce másla
750 ml masového vývaru (i z kostky)
150 ml smetany
50 ml bílého vína
strouhaný muškátový oříšek
sůl
Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu. Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do polévky a už jen prohřejte. Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce. Každou posypte troškou cibulkové natě.