velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Populární dýněDýňová polévka se zázvorem
Autor: Redakce600 g dužiny žlutomasé dýně
1 navinulé jablko
1 mrkev
30 g másla
1 malá cibule
10 g čerstvého oloupaného zázvoru
100 ml smetany
sůl
bílý mletý pepř
20 g kandovaného zázvoru
Dýni, oloupané jablko a očistěnou mrkev nakrájejte na kostičky. Na másle lehce zpěňte nakrájenou cibuli a zázvor, přidejte dýni, jablko a mrkev. Zalijte asi 0,75 litrem vody, lehce osolte, opepřete a zvolna vařte, až je dýně měkká. Pak vše rozmixujte. Přidejte smetanu, drobně nakrájený kandovaný zázvor a nechte přejít varem. Podle chuti dosolte, můžete přidat i špetku mletého chilli.
Náš tip
Hotovou polévku můžete posypat nasucho opečenými dýňovými semínky.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček