velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Vydatné polévkyJemná houbová polévka s mlékem
Autor: Redakce
400 g hřibů nebo žampionů
2 stroužky česneku
80 g másla
2 lžíce hladké mouky
2 hrnky mléka
5 lžic bílého vína
1 hrnek masového vývaru
strouhaný muškátový oříšek
1 lžíce nasekané zelené petrželky
sůl a mletý bílý pepř
Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky, česnek oloupejte a nakrájejte také na tenké plátky a vše vložte na rozehřáté máslo. Zalijte polovinou dávky vývaru, osolte a míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Zaprašte moukou a stále míchejte. Vlažné mléko smíchejte se zbytkem vývaru a nalijte na houby. Za stálého míchání povařte asi 10 minut, pak přidejte víno a ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Při podávání posypte nasekanou zelenou petrželkou.