velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
PolévkyBoršč s kuřecím masem
Autor: RedakceSuroviny:
půlka kuřete
2 cibule
3 stroužky česneku
200 g kořenové zeleniny
50 g rajského protlaku
250 g brambor
250 g kysaného zelí
100 g červené řepy
2 zrnka nového koření
10 zrnek pepře
1 bobkový list
sůl
1 lžíce oleje
1 zakysaná smetana
Postup:
Kuře zalijte dostatečným množstvím vody, přidejte 1 oloupanou a rozkrojenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list, osolte a uvařte doměkka. Kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli, nasekané stroužky česneku a kořenovou zeleninu. Vmíchejte rajský protlak, zalijte scezeným vývarem a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Zelí propláchněte přes cedník a nechte okapat. Řepu oloupejte a nakrájejte na hranolky. Zelí a řepu přidejte do polévky. Když je vše měkké, vhoďte do hrnce obrané a pokrájené kuřecí maso a podle chuti polévku osolte. Ještě chvíli povařte a potom rozdělte na porce, které doplňte kopečkem zakysané smetany.
Tip:
Můžete použít i naloženou řepu. Tu nemusíte vařit, jen slijte tekutinu a řepu vložte do polévky současně s měkkým masem.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková