velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Večeře za 100 KčBílá bramborová polévka
Autor: Redakce500 g brambor
1/2 lžičky kmínu
500 ml podmáslí
100 ml 12% smetany
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce octa
2 lžičky cukru
2 lžíce nasekaného kopru
20 g másla
100 g hub
2 vejce
1 lžička másla
sůl
pepř
Brambory oškrábejte, omyjte, v hrnci je zalijte vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad brambory, přidejte kmín, sůl a vařte skoro doměkka. Přidejte podmáslí, uveďte do varu, vmíchejte ve smetaně rozmíchanou hladkou mouku a krátce povařte. Podle chuti osolte, opepřete, oslaďte a okyselte. Nakonec přidejte nasekaný kopr. Mezitím poduste na másle očištěné a pokrájené houby. Z vajec připravte na másle řídká míchaná vejce. Při podávání doplňte polévku míchanými vejci a houbami.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček