velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zaviňte si dobrotuZávitky z libového bůčku se zelím
Autor: Redakce8 plátků libového bůčku asi 2 cm silných o délce asi 20 cm
500 g kysaného zelí
1 jablko
sůl
pepř
lžička sladké nebo pálivé mleté papriky
lžička mletého kmínu
8 jalovčinek
4 stroužky česneku
- 2 cibule
zelená petrželka
Zelí nechte dobře odkapat, překrájejte ho, přidejte k němu drobně nakrájené jablko a promíchejte. Plátky bůčku tence naklepejte, posypejte z obou stran solí a pepřem, rozložte je na prkénko a posypejte mletou paprikou. Připravené zelí rozdělte na jednotlivé kousky masa, pevně je stočte a rozložte na plech s okrajem vyloženým pečicím papírem nebo do mělkého pekáčku. Přidejte oloupané cibule nakrájené na osminky, oloupané na čtvrtky rozdělené stroužky česneku, posypte jalovčinkami a mletým kmínem. Vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova. Během pečení závitky několikrát obraťte. Podávejte s pečivem, bramborovými knedlíky, nebo jinak upravenými brambory.