velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Grilování pod širým nebemKlobásky na pivu
Autor: Redakce920 g klobásek
0,4 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
50 g olivového oleje
mořská sůl
pepř
100 g červené papriky
100 g žluté papriky
50 g jarní cibulky
100 g cibule
4 stroužky česneku
100 g cherry rajčat
větší špetka čerstvého tymiánu
větší špetka čerstvého rozmarýnu
Papriku nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Bílou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka diagonálně. Rajčátka překrojte na půl. Ze snítky tymiánu zdrhněte lístky a menší snítku rozmarýnu pokrájejte nadrobno. Na grilu v kameninové misce nebo pánvi rozehřejte olej a na něm krátce opečte klobásky. Poté přidejte veškerou zeleninu bez rajčat. Vše krátce orestujte, přidejte rajčata a bylinky. Jemně osolte a opepřete. Zalijte pivem a zhruba 8 minut provařte na grilu.