velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Pikantní mexické specialityHovězí hamburger
Autor: Redakce400 g mletého hovězího masa
1 balení Santa Maria Burritos koření
50 g nakládané kukuřice
50 g sterilovaného hrášku
hamburgerové bulky
salátová okurka
2 stroužky česneku
250 g zakysané smetany
sůl
pepř
Mleté maso smíchejte s kořením, kukuřicí a hráškem a nechte na hodinu odpočinout a ztuhnout v lednici. Z masa tvarujte pravidelné placičky velikosti připravených hamburgerových bulek. Uprostřed maso ztenčete důlkem, aby se při grilování nevyboulilo. Na rozpáleném grilu nebo na pánvi placky opečte z obou stran. Zároveň si opečte obě části bulky. Okurku nastrouhejte a vymačkejte šťávu. Smíchejte se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Maso skládejte do bulek se salátem a plátkem okurky. Podávat můžete ještě s dušenou zeleninou.
Foto: Santa Maria