velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Mleté maso z griluHamburgery z hovězího masa
Autor: Redakce800 - 900 g hovězího masa
Sůl
čerstvě podrcený pepř
2 lžíce oleje
4 hamburgerové nebo jiné žemle
housky
2 rajčata
8 listů hlávkového nebo ledového salátu
podle chuti hořčice, kečup nebo majonéza
Hovězí maso nakrájejte na kostky a dvakrát ho umelte. V míse ho velmi dobře vymíchejte, podle chuti maso osolte a vmíchejte i nejlépe čerstvě podrcený pepř. Vytvarujte rukama namočenými v oleji čtyři hamburgery, do středu masových placek vymáčkněte mělký důlek. Položte je na rozehřátý gril a z obou stran upečte. Housky potřete kečupem, hořčicí nebo majonézou, pokryjte listy salátu, rozdělte na něj upečené hamburgery, zase je potřete hořčicí, kečupem nebo majonézou podle chuti, pokryjte kolečky rajčat, cibule a zakryjte vrchní stranou žemle. Aby vše drželo pohromadě, propíchněte je špejlí.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček