velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sezóna grilování začínáKuřecí křidélka
Autor: Redakce1 kg kuřecích křidélek
2 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu Hellmann's
4 stroužky česneku
4 lžíce grilovací omáčky Hellmann's SAMBA k servírování
Šťáva z 1 citronu
Sůl
Pepř
Křidélka osolíme, opepříme a promícháme s marinádou připravenou z worcestrové omáčky, kečupu Hellmann´s, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Necháme cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat. Poté dáme na pekáč, přikryjeme alobalem a pečeme při 180°C cca 40 minut (doměkka). Upečená křidélka můžeme buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potíráme výpekem z pekáče. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA, rozpečeným pečivem a zeleninou.