velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Velikonoční pohoštěníPečené maso s hořčicovou omáčkou
Autor: Redakce750 g jehněčí kýty
50 g slaniny
200 ml zeleninového vývaru
1 lžička tmavých hořčičných semínek
1 lžička světlých hořčičných semínek
3 lžíce plnotučné hořčice,
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce cukru
šťáva z půlky citronu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
drcený pepř
sůl
lžíce oleje
Hořčičná semínky podrťte. Slaninu nakrájejte na klínky, obalte je v soli, pepři a tymiánu a kýtu s nimi prošpikujte. Ovažte ji provázkem, aby si podržela tvar. Potřete ji olejem, posypejte solí, pepřem a zbylým tymiánem a trochou hořčičných semínek. Položte ji do pekáčku, nepatrně podlijte, vložte do předehřáté trouby a upečte do měkka. Podle potřeby podlévejte, ale jen nepatrně. V hrnku rozmíchejte zeleninový vývar se zbylými semínky a škrobovou moučkou. Vařte ho za stálého míchání do zhoustnutí. Vmíchejte hořčici, podle chuti citronovou šťávu a cukr a odstavte. Maso nakrájejte na plátky a přelijte omáčkou. Podávejte s vařenou zeleninou, pečivem nebo různě upravenými brambory.