velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Indická kuchyněKuřecí na kari s koriandrem a zázvorem
Autor: Redakce3 plátky kuřecí prsních řízků DZ Klatovy
2 stroužky česneku
2 střední cibule
čerstvý zázvor
3 chilli papričky
200 g zelených fazolek
1 lžička mletého (římského) kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
400 ml kokosového mléka
1 malý svazek koriandru
rybí omáčka
lžíce kokosového oleje
Nadrobno nakrájený zázvor, česnek, cibuli, chilli papričky a malou lžičku rybí omáčky rozmixujte na pyré a dle potřeby přilijte vodu. Na velké pánvi rozpalte lžíci kokosového oleje a 3 minuty na mírném ohni zahřívejte pyré. Přisypte kmín, kurkumu a koriandr, prohřívejte další 2 minuty. Přidejte na tenké plátky nakrájené kuřecí maso a smažte 5 minut. Přidejte zelené fazolky nakrájené na 3 cm dlouhé kousky. Nakonec vmíchejte kokosové mléko a nechte 20 minut zvolna vařit. Podávejte s rýží. Hotový pokrm ozdobte nadrobno nakrájeným čerstvým koriandrem.
Foto: DZ Klatovy