velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zvěřina má řízZávitky z kančího masa
Autor: Redakce4 plátky z kančí kýty
4 plátky šunky
4 vejce uvařená natvrdo
2 cibulky
2 cibule
2 lžíce oleje nebo sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
lžička sladké papriky
lžička jalovčinek
lžíce plnotučné hořčice
lžíce hotové světlé jíšky
lžíce zelené petrželky
Maso tence naklepejte, osolte, opepřete, posypte paprikou, a pokryjte plátky šunky. Potřete je hořčicí, na každý položte vejce a stočte do závitků. Zajistěte je masovou jehlou nebo ovažte nití. V kastrole rozehřejte tuk, zpěňte na něm drobně nakrájenou cibuli, vložte do něj závitky, podrcený jalovec a dobře závitky ze všech stran opečte. Podlijte trochou horké vody nebo vývarem a zvolna duste do měkka. Podle potřeby podlévejte. Když jsou závitky měkké, zahustěte šťávu hotovou jíškou, přidejte petrželku a podle potřeby dochuťte.
Náš tip
Podávejte se zeleninovou rýží nebo jinou přílohou.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček