velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Višně a třešněVišňový džem se slivovicí
Autor: Redakce900 g očištěných vypeckovaných višní
40 ml slivovice
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
2/3 višní rozmixujte ponorným mixérem a zbytek nakrájejte na poloviny. Vložte do většího hrnce, přidejte slivovici, vanilkový cukr a dobře promíchejte s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přiveďte do varu a důkladně povařte minimálně 5 minut. Na talířek kápněte lžičku džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmíchejte ještě 2 zarovnané lžičky Kyseliny citrónové Dr.Oetker. Případnou pěnu odeberte a ihned plňte do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřete víčky, obraťte dnem vzhůru a asi 5 minut nechte stát na víčku.
Náš tip
Místo slivovice můžete použít rybízovou šťávu.