velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Dary lesaMalinová roláda
Autor: Redakce4 vejce
120 g pískového cukru
60 g polohrubé mouky
60 g hladké mouky
1 bio citron
250 ml smetany na šlehání
250 g malin
25 g moučkového cukru
1 lžíce nastrouhané čokolády
máslo a mouka na plech a papír
Plech po obvodu potřete máslem, přilepte na něj plát pečicího papíru, který lehce vytřete máslem a vysypte moukou. Mouky prosejte a promíchejte s nastrouhanou kůrou z citronu. Bílky našlehejte do pěny se šťávou z citronu, do pěny zašlehejte po částech pískový cukr. Do hustého sněhu vmíchejte žloutky a po částech mouku. Těsto dejte na vyložený plech, stejnoměrně ho rozetřete, vložte do předehřáté trouby a asi 10 minut pečte při 180 °C. Mezitím namočte čistou utěrku a dobře ji vyždímejte. Upečené těsto na ni překlopte, plát papíru sloupněte a nechte volně položený na těstě. Teplé těsto srolujte a nechte vychladnout. 100 g omytých malin dejte do misky, přidejte moučkový cukr a maliny rozmačkejte. Smetanu vyšlehejte na šlehačku, čtvrtinu dejte stranou, do zbylé vmíchejte rozmačkané maliny. Těsto rozbalte, potřete malinovou šlehačkou, posypte omytými malinami a srolujte. Vršek potřete bílou šlehačkou, ozdobte malinami, posypte strouhanou čokoládou a nechte v chladu několik hodin dobře vychladit.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček