velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Když švestky zrály...Kuskus se švestkami
Autor: Redakce300 g vypeckovaných švestek
hrnek (200 ml) kuskusu
400 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
350 g kuřecích nebo krůtích prsíček
2 lžíce olivového oleje
1 červená a 1 bílá cibule
špetka chilli
mořská sůl
svazeček zelené petrželky
Kuskus promíchejte se lžící oleje, zalijte vařícím vývarem, zakryjte poklicí a nechte stát. Maso nakrájejte na malé kousky, cibuli na měsíčky. Na rozehřátém oleji krátce opečte maso, přidejte cibuli a dopečte maso doměkka. Vmíchejte med, chilli a na čtvrtky nakrájené švestky. Osolte a společně jen krátce opékejte. Kuskus promíchejte s nasekanou petrželkou, rozdělte na porce a doplňte masem se švestkami.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček