velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Osvěžující melounyLívancové sendviče
Autor: Redakce1 kypřicí prášek
3 lžíce oleje
200 ml mléka
špetka soli
1 vejce
150 g hladké mouky
2 lžíce cukru
máslo
šálek smetanové zmrzliny
6 plátků melounu Bouquet bez pecek
borůvky
Mouku, kypřící prášek, cukr a špetku soli smíchejte v míse dohromady. Do této sypké směsi přidejte vejce, přilijte olej, mléko a vyšlehejte. Těsto smažte v lívanečníku na másle dozlatova. Lívance nechte vychladnout. Naneste stejnoměrně smetanovou zmrzlinu na každý lívanec. Položte 2 z nich zmrzlinou nahoru na servírovací talíř. Vykrojený plátek melounu dejte na každý zmrzlinový lívanec, takto střídejte, dokud nebudete mít sendvič složený ze 4 lívanců a tří kusů melounu. Na horní lívanec přidejte lžičkou zmrzlinu a ozdobte borůvkami. Ihned servírujte.
Foto: Buquet