velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Džemy jako od babičkyBorůvkový džem se skořicí
Autor: Redakce1 litr borůvek
1 sáček želírovacího cukru 3:1 na 1 kg ovoce
2 bio citrony
kávová lžička mleté skořice
50 ml rumu
Borůvky nasypejte do kastrolu, zasypejte cukrem, dobře promíchejte a uveďte za míchání do varu. Vařte přibližně 6 minut, během vaření míchejte, aby se zavařenina nepřipálila. Nakonec přidejte nastrouhanou kůru z jednoho omytého citronu a šťávu z obou citronů, skořici a minutu povařte. Odstavte a vmíchejte rum. Zavařeninu rozdělte do skleniček, obraťte na 5 minut dnem vzhůru nebo sterilujte.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček