velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Něco pro gurmányVepřové závitky s olivami
Autor: Redakce4 plátky vepřové pečeně bez kosti Dobré maso
sůl
pepř
150 g oliv (zelených či černých, záleží na chuti)
50 g loupaných mandliček
lžíce jíšky
100 ml smetany Boni
lžíce oleje
Plátky masa lehce rozklepejte, osolte a opepřete. Pokrájené olivy smíchejte s nasekanými mandlemi. Vzniklou směsí poklaďte plátky pečeně, zaviňte a sepněte jehlami či párátky. V hlubší pánvi rozpalte olej a zprudka na něm závitky osmahněte ze všech stran. Podlijte troškou vodou, zakryjte poklicí a duste do měkka. Poté závitky vyjměte a výpek zahustěte jíškou a smetanou. Krátce povařte a dle chuti přidejte sůl a pepř.
Foto: Penny Market