velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Hitovky pod víčkyUleželý camembert
Autor: Redakce4 sýry typu camembert nebo brie
8 stroužků česneku
½ lžičky soli
1 lžička sušených chilli vloček
1 cibule
2 bobkové listy
2 lžičky kuliček červeného pepře
1 lžička kuliček jalovce
3 snítky rozmarýnu
2 snítky hladkolisté petrželky
500-750 ml slunečnicového oleje
Sýry podélně rozkrojte na půlky a potřete na řezu utřenými stroužky česneku (6 ks) se solí. Přidejte pár chilli vloček a poloviny sýru opět přitiskněte k sobě. Zbylý česnek nakrájejte na tenké plátky, cibuli rozkrájejte na měsíčky nebo proužky. Sýry narovnejte do sklenice a proložte je nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, kousky větviček rozmarýnu a lístky petrželky. Zalijte olejem, zavíčkujte a nechte minimálně 3 dny při pokojové teplotě uležet. Sýr podávejte s čerstvým bílým pečivem.
Náš tip
V lednici budou sýry zrát trochu déle, ale také déle vydrží - asi týden.
Foto: Gourmet