velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Hermelín na grilGrilovaný Hermelín s citrony a česnekem
Autor: Redakce1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril (4 ks sýra + balíček grilovacího koření)
1 citron
1 větší česnek
4 větvičky tymiánu
olivový olej
sůl
Z česneku vyloupněte 2 stroužky, zbytek stroužků zabalte do alobalu a upečte nebo ugrilujte. Upečený česnek nechte částečně zchladnout. Pak stroužky vymáčkněte na prkénko a utřete je se solí, lžící šťávy z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájejte na plátky. Hermelíny potřete vzniklou pastou, na každý položte jeden plátek citronu, posypte ho cukrem, přidejte plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry. Zakryjte kouskem pečicího papíru, zabalte do alobalu a grilujte z každé strany 5-7 minut.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Sedlčanský Hermelín