velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sezóna grilování začínáGrilovaný hermelín s brusinkovým chutney
Autor: Redakce1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
1 mango
½ cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 malá čili paprička
40 ml octa
1 lžíce cukru
2 lžíce pokrájeného koriandru
brusinková omáčka (součástí balení)
sůl
Na kostičky postupně nakrájejte oloupané mango, cibuli a česnek. Zalijte 200 ml vody, přidejte ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou čili papričku. Vzniklou směs za občasného míchání zvolna vařte, dokud nezhoustne. Nakonec přimíchejte pokrájený koriandr. Hermelíny lehce potřete olejem, zabalte do alobalu a grilujte z každé strany asi 5 minut. Hotové hermelíny rozdělte na talíře a doplňte směsí z manga. Brusinkovou omáčku podávejte buď zvlášť, nebo ji přimíchejte do chutney.