velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Grilované hermelínyGrilovaný hermelín v palačince s brokolicí
Autor: Redakce1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
Těsto:
250 ml mléka
120 g hladké mouky
1 vejce
25 g strouhaného parmezánu
1/3 středně velké brokolice
Rajčata:
1 plechovka sterilovaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
4 velké listy bazalky
lžička lístků tymiánu
sůl
pepř
40 ml olivového oleje
brusinková omáčka (součástí balení)
V misce spojte zhruba polovinu mléka s vejcem a za stálého míchání přisypte mouku. Zapracujte do hladka a postupně přidejte zbylé mléko, parmezán a sůl. Těsto nechte čtvrt hodiny odpočinout. V pánvi rozpalte olivový olej, do kterého vložte jemně pokrájenou cibuli a česnek, krátce osmahněte. Přidejte rajčata (z plechovky) a nechte zvolna dusit. Nakonec vmíchejte bylinky, pepř, balení brusinkové omáčky a podle chuti přisolte. Brokolici rozdělte na růžice, které podélně rozřízněte na šestiny. Potom je nasypte do vroucí osolené vody a dvě minuty povařte. Růžice přendejte do mísy se studenou vodou a sceďte. Z těsta upečze osm tenkých palačinek. Rozdělte do nich pokrájenou brokolici a polovinu nakrájeného hermelínu. Palačinky stočte a při mírné teplotě grilujte asi 4 minuty z každé strany. Hotové palačinky překrojte na poloviny a servírujte s rajčaty.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Sedlčanský Hermelín