velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zapečeno sýremPlněné cannelloni
Autor: Redakce250 g cannelloni
500 g drůbežího masa
1 malá cibule
1 červená paprika
malá sklenička sušených rajčat v pikantním nálevu
1/2 lžičky sušeného provensálského koření
25 g másla
100 ml mléka
200 g eidamu
zelená petrželka
Zapékací mísu vytřete máslem. Polovinu sýru nakrájejte na plátky, druhou nastrouhejte. Rajčata vyjměte z nálevu a osušte. Maso nakrájejte na kostky, oloupanou cibuli a papriku na kousky a vše i s rajčaty umelte v mlýnku na maso. Směs podle chuti osolte, opepřete, přidejte provensálské koření a dobře promíchejte. Cannellony uvařte al dente (ne moc do měkka), vychlaďte je studenou vodou a opatrně přendejte na utěrku. Naplňte je masovou směsí a urovnejte do zapékací mísy. První vrstvu posypejte strouhaným sýrem, dejte další vrstvu cannelloni, zalijte ji mlékem a zakryjte plátky sýra. Mísu vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C a zvolna pečte asi 45 minut. Hotový pokrm posypejte nakrájenou zelenou petrželkou.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček