velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jahodové hodySváteční dort
Autor: Redakce4 vejce
160 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva z půlky citronu
180 g polohrubé mouky
600 g jahod
400 ml smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
bílá nebo tmavá čokoládová poleva v sáčku
40 g mandlových lupínků
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Vejce, krupicový a vanilkový cukr a citronovou šťávu našlehejte do husté pěny. Poté do ní vmíchejte po lžících mouku a těsto nalijte do vysypané dortové formy. Pečte zvolna asi 40 minut. Upečený korpus vyjměte z formy a nechte vystydnout. Smetanu ušlehejte se ztužovačem. Piškot rozřízněte a spodní díl korpusu potřete polovinou šlehačky. Pokryjte ji polovinou jahod nakrájených na půlky, zakryjte vrchním dílem korpusu, opět potřete šlehačkou a poklaďte zbylými jahodami. Dort ozdobte čokoládovou polevou a posypte opraženými mandlovými lupínky.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček