velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
RebarboraRebarborové čatní
Autor: Redakce300 g rebarbory
200 g jablek
150 g červené cibule
30 g čerstvého zázvoru
2 feferonky
200 g hnědého cukru
čtvrt lžičky soli
150 ml červeného vína
50 g jader vlašských ořechů
2 lžíce oleje
Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli a na malé kostičky nebo plátky nakrájený zázvor a feferonky. Přidejte jemně nastrouhaná oloupaná jablka a krátce poduste. Vmíchejte oloupanou nakrájenou rebarboru, cukr, sůl, zalijte vínem a vařte a míchejte do zhoustnutí. Můžete hned použít, nebo dát do skleniček a sterilovat, či obrátit dnem vzhůru na 5 minut. Podávejte k sýrům, nebo i grilovaným či pečeným masům.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček