velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Prostřeno láskouPiškotová srdíčka
Autor: Redakce3 vejce
80 g moučkového cukru
80 g hladké mouky
lžička škrobové moučky
špetka soli
mandle na posypání
250 ml smetany ke šlehání
čerstvé jahody (nebo i jiné ovoce)
Ustřihněte pečicí papír podle velikosti plechu. Nakreslete na něj podle vykrajovací formičky nebo šablony srdíčka 10 až 12 cm velká, papír položte nakreslenou stranou na plech. Mouku prosejte. Žloutky utřete s cukrem do husté pěny. Z bílků a špetky soli našlehejte sníh. Do bílků vmíchejte nejlépe plochou metlou žloutky a nakonec opatrně mouku promíchanou se škrobovou moučkou. Těstem naplňte sáček s hladkou hubičkou a na plech nastříkejte srdíčka. Posypte je nasekanými mandlemi. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 10 až 12 minut. Srdíčka nechte vychladnout. Jahody očistěte, překrájejte. Ušlehejte hustou šlehačku. Všechna srdíčka potřete šlehačkou, polovinu jich pokryjte jahodami a po dvou spojte k sobě. Můžete je lehce posypat moučkovým cukrem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček