velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
MasoSalát z klobásek a buřtíků
Autor: Redakce200 g špekáčků
200 g klobásek
350 g brambor
asi půl velké sklenice kyselých okurek
2 velké cibule
asi 130 ml hovězího vývaru
125 ml octa
2 lžíce oleje
plnotučná hořčice
sůl a pepř
zelená nať nebo rajčata (papriky) na dozdobení
Špekáčky a klobásky oloupejte, nakrájejte na tenká kolečka nebo na kostky a promíchejte s octem. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a vmíchejte k uzeninám. Mísu zakryjte a uložte na hodinu do chladu. Brambory omyjte, uvařte ve slupce (nerozvařte!), ještě horké oloupejte a nakrájejte na kostky nebo kolečka. Zalijte je teplým vývarem a nechte stát, dokud brambory nevychladnou. Okurky nakrájejte na kolečka, smíchejte je s marinovanými špekáčky a přidejte k bramborám. V hrnečku metličkou rozmíchejte trochu hořčice s octem a olejem, osolte, opepřete, vlijte do salátu a zlehka promíchejte. Salát můžete ozdobit zelenou natí nebo kouskem čerstvé zeleniny. Podávejte s pečivem.
Tip:
Do salátu lze vmíchat trocha majonézy.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková