velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Nadešel čas grilováníRybí špízy s pomerančem
Autor: Redakce400 g čerstvého lososa bez kůže
2 velké nejlépe bio pomeranče
lžíce podrceného koriandru
růžový drcený pepř
černá Hawaiská sůl nebo mořská hrubě mletá sůl
několik snítek naťové cibulky
Pomeranče překrojte na půlky. Jednu půlku si dejte stranou a ostatním odkrojte konce až na dřeň. Slupky okrájejte, také až na dřeň. Nakrájejte je na kousky. Stejně tak maso, zalijte ho šťávou z pomeranče a nechte 10 minut stát. Pak kousky osušte, posypte ze všech stran drceným koriandrem a pepřem. Na špízy napíchejte kousky pomeranče, cibulky a ryb. Zvolna je opečte ze všech stran na grilu, pak je posypte solí. Podávejte s pečenou bramborou nebo pečivem.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček