velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
RizotaPilaf se sušeným ovocem
Autor: Redakce
250 g dlouhozrnné rýže
250 g kuřecího vykostěného masa
40 g másla
1 cibule
40 g čerstvého oloupeného zázvoru
1 feferonka
lžička kurkumy
50 g sultánek
100 g fíků
100 g vypeckovaných datlí
40 g opražených rozpůlených a oloupaných mandlí
Datle, fíky a rozinky opláchněte v cedníku. U fíků odstraňte stopky, fíky a datle překrájejte. Na másle zpěňte nakrájenou cibuli a drobně nakrájený zázvor. Přidejte nakrájené maso, kurkumu, promíchejte a krátce opečte. Vmíchejte propláchnutou rýži, ovoce, osolte, opepřete a zvolna duste na ohni (plotýnce), dokud rýže nezměkne. Podle potřeby přilévejte vodu nebo zeleninový vývar. Podávejte posypané opraženými mandlemi.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček