velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Španělská kuchyně u násPaella s kuřecím masem
Autor: Redakce300 g kulatozrnné rýže Lagris
1 polévková lžíce Podravka s Česnekem
1 balení (300 g) mražených mořských plodů
2 kostky Slepičího bujónu Podravka
400 g vykostěného kuřecí masa
1 středně velká cibule
1 šálek mraženého hrášku
1 červená paprika
1 stroužky česneku
5 polévkových lžic olivového oleje
šafrán
Kuřecí maso nakrájíme a posypeme Podravkou s Česnekem. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme nakrájenou cibuli a přidáme ochucené kuřecí maso. Za občasného míchání dusíme a podle potřeby podléváme vodou. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Kostky bujónu vložíme do 1 l vroucí vody a vaříme 3 minuty. Takto připravený bujónový vývar přidáme do pánve spolu s rýží, šafránem, nakrájenou paprikou, prolisovaným česnekem a mořskými plody. Přivedeme k varu a dle potřeby osolíme. Takto připravenou směs vaříme na mírném plameni za častého míchání až do zhoustnutí, kdy se rýže začne lepit na dno pánve. Pánev přikryjeme, vložíme do trouby a dusíme přikryté cca 20 minut. Během této doby čtyřikrát promícháme vidličkou a těsně před koncem přidáme hrášek. Paellu podáváme se zeleninovým salátem.
Foto: Podravka