velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Valentýnská hostina s červeným vínemPečená panenka na víně
Autor: Redakce500 g panenky
250 g chřestu
cherry rajčata
200 g fazolí
150 g anglické slaniny
250 g žampionů
olivový olej
máslo
300 ml červeného vína
sůl
pepř
Panenku omyjte a nakrájejte na plátky o délce 10 cm. Osolte je, opepřete a zprudka osmahněte na rozpáleném olivovém oleji. Poté maso uložte do prostorného pekáčku, zasypejte žampiony, podlijte červeným vínem a pečte v troubě 30 minut. Poté maso obraťte, poklaďte plátky másla, přidejte fazole, podle potřeby podlijte vodou a dejte péct na dalších 15 - 20 minut. Chřest poduste doměkka a poté jej obalte opečeným plátkem slaniny a servírujte jako přílohu k masu spolu s cherry rajčátky.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: www.medvedikrev.cz