velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V hlavní roli pivoNorimberské klobásky na pivu
Autor: Redakce920 g klobásek
400 ml světlého piva Kozel
50 g olivového oleje
mořská sůl
pepř
100 g červené papriky
100 g žluté papriky
50 g jarní cibulky
100 g cibule
4 stroužky česneku
100 g cherry rajčat
1 snítka tymiánu
1 menší snítka rozmarýnu
Papriku nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek na plátky, bílou část jarní cibulky na kolečka diagonálně, rajčátka na půl. Ze snítky tymiánu zdrhněte lístky a menší snítku rozmarýnu pokrájejte nadrobno. Na grilu v kameninové misce rozehřejte olej a na něm krátce opečte klobásky. Poté přidejte veškerou zeleninu bez rajčat. Vše krátce orestujte, přidejte rajčata a bylinky. Jemně osolte a opepřete. Zastříkněte pivem a zhruba 8 minut provařte na grilu.
Náš tip
Klobásky podávejte s ogrilovaným plátkem pivního chleba, který nakonec potřete stroužkem česneku a rozpůleným rajčetem tak, aby z rajčete nasál šťávu.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Kozel