velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Řecká kuchyněKuřecí prsa v jogurtovém županu
Autor: Redakce200 g kuřecích prsou
100 g bílého jogurtu řeckého typu
1 vejce
2 lžíce Klasického balzamikového krému Kalamáta
3 lžíce strouhaného parmezánu
špetka soli, pepře a římského kmínu
V míse smíchejte jogurt s vejcem, sýrem, solí a římským kmínem. Kuřecí prsa vložte do pekáče, osolte, opepřete, posypte římským kmínem a pokapejte balzamikovým krémem. Přikryjte alobalem a pečte 15 minut při 200 °C. Vyndejte z trouby, překryjte směsí z jogurtu a pečte dalších 12 minut. Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: pro Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař pražské řecké restaurace Kavala