velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Česká klasika na smetaněKuře na houbách
Autor: Redakce4 celá kuřecí stehna
5 dl masového vývaru
220 ml sójové smetany
200 g hříbků
1 velká cibule
100 g másla
kůra z 1/2 citronu
sůl
mletý pepř
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěňte na 30 g másla, přisypte nakrájené houby a nechte vyvařit všechnu vodu. Kuřecí maso osolte, opepřete, zprudka opečte po obou stranách v 50 g másla. Podlijte vývarem, přisypte dušené houby s cibulkou, bobkový list a duste společně pod poklicí na mírném ohni 40 minut. Kuřecí stehna vyjměte ze základu, do kterého vmíchejte citronovou kůru. Ve smetaně rozmíchejte mouku, vešlehejte do základu. Omáčku vařte na mírném ohni 10 minut. Pak do ní zpět vložte maso, prohřejte a dochuťte.
Info
Sójová smetana představuje cenný zdroj zdravých bílkovin rostlinného původu, které pomáhají přirozeně snižovat hladinu cholesterolu.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček