velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Křehké zelíKrůtí závitky plněné zelím a rýží
Autor: Redakce600 g krůtích prsou pokrájených na plátky
100 g plátkové šunky
400-500 g mladého zelí
100 g anglické slaniny
1 středně velká cibule
50 g vařené rýže
1 lžíce nasekané zelené petrželky
1/2 lžičky sypkého zeleninového bujonu
1 vejce
1 lžíce francouzské hořčice
kmín
špetka kari koření
sůl
mletý černý pepř
Plátky naklepejte natenko, potřete hořčicí a poklaďte šunkou. Slaninu nakrájejte na kostičky, zelí na nudličky, cibuli oloupejte a nasekejte. Na rozehřátou pánev vložte kostičky slaniny, vyškvařte a přidejte cibuli. Míchejte, dokud nezesklovatí, potom přidejte zelí, osolte a duste asi 5 minut. Přidejte bujon, sůl, kari a pepř a promíchejte. Vmíchejte rýži, rozšlehané vejce, petrželku, dosolte a nechte vychladnout. Na každý plátek masa se šunkou dejte trochu směsi, zarolujte a závitky omotejte nití nebo provázkem. Naskládejte je do pekáčku, posypte kmínem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení podlévejte horkou vodou a pečte asi 25 minut doměkka. Podávejte teplé s rýží či bramborami nebo studené pokrájené na plátky jako chuťovku.
Foto a Foodstyling: Michal Šajmír
Připravila: Markéta Ovsíková