velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
KarbanátkyKefty na špejli
Autor: Redakce
500 g mletého jehněčího masa
(může být i jiné)
2 cibule, 4 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého jemně
nasekaného koriandru
1/2 lžičky mleté sladké nebo pálivé papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce olivového oleje a trochu na potření
sůl
čerstvě podrcený černý pepř
Maso zbavte tuku a dvakrát ho umelte v mlýnku na maso. Přidejte velmi jemně nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, nasekaný koriandr, mletou papriku, podrcený kmín, mletý zázvor, lžíci olivového oleje, sůl a pepř.
Směs dobře vymíchejte.
Mokrýma rukama tvořte válečky, napíchněte je na špejle, které jste předem namočili na půl hodiny do studené vody, maso potřete olejem a opečte ze všech stran na grilu.
Podávejte s různými omáčkami a pečivem.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková