velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Křupavá kachnaKachní prsa s hlívou a celerem
Autor: Redakce600 g kachních prsou
sůl
sušený rozmarýn
cibule
200 g čerstvé hlívy ústřičné
jablko
1 lžíce pikantního džemu
4 lžíce červeného vína
200 g celeru
olej
Kachní prsa i s kůží nakrájejte na plátky, osolte je, vetřete do nich trochu sušeného rozmarýnu a olej a nechte je do druhého dne v chladu rozležet. Na olejem potřené pánvi maso opečte, vyndejte a uchovejte v teple. V pánvi ve výpeku osmažte na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájenou hlívu, potom vraťte maso, mírně podlijte horkou vodou a zvolna poduste asi 15 minut. Přidejte nastrouhané jablko, džem, červené víno a jen krátce poduste. Mezitím oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky celer. Opečte ho zvlášť na pánvi na oleji dozlatova a osolte. Na talíř rozdělte maso a celer a podávejte s těstovinami, jemným knedlíkem či noky.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček