velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Maso na thajský způsobKachní prsa s ananasem a cibulkou
Autor: Redakce600 g kachních prsou
1 lžíce podrceného sečuánského pepře
1 lžíce soli
olej
1 celý ananas
30 g másla
2 naťové cibulky
1 lžíce medu
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
špetka sušené harísy nebo chilli
lžička škrobové moučky
Omyjte a osušte kachní prsa. Posypte je pepřem, solí a nechte je 10 minut rozležet. Na pánvi potřené olejem opečte kachní prsa nejdříve kůží nahoru, pak je otočte a opečte i kůži dozlatova. Přendejte je do pekáčku, podlijte malinko vodou a zvolna je pečte cca 30 minut. Oloupejte celý ananas, nakrájejte ho na čtvrtky, vykrojte tuhý střed a nakrájejte dužinu na kousky. V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte ananas, nakrájené naťové cibulky, lehce opečte, polijte medem, citronovou šťávou, osolte, opepřete, podle chuti přidejte špetku sušené harísy nebo chilli. Rozmíchejte 200 ml vody se škrobovou moučkou, nalijte ji na ananas a povařte do zhoustnutí. Na talíře rozdělte ananas, přidejte na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijte je vypečenou šťávou.
Náš tip
Vhodnou přílohou je rýže.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Smagpictures