velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Baculaté hruštičkyHruškové lasagne
Autor: Redakce12 plátků lasaní
5 hrušek
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce rozinek
500 g měkkého tvarohu
2 lžíce rozinek
lžičku nastrouhané citronové kůry
máslo
2 lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů
Uvařte lasagně podle návodu. Hrušky oloupejte, vykrojte jaderník a nakrájejte je na plátky. Přendejte je do kastrolu, přidejte citronovou šťávu, posypte cukrem, zalijte vodou tak, aby byly ponořené, a poduste doměkka. Mezitím utřete žloutky s vanilkovým cukrem a s tvarohem, vmíchejte do něj rozinky a nastrouhanou citronovou kůru. Ušlehejte sníh z bílků a zašlehejte do něj cukr. Sníh opatrně vmíchejte do tvarohu. Vyložte pekáček pečicím papírem, potřete ho máslem, dejte do něj vrstvu lasagní, vrstvu tvarohu, hrušek a vrstvy opakujte. Zakončete vrstvou tvarohu, posypte ji vlašskými ořechy, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 40 minut.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček