velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Plísňové sýryHermelín v listovém těstě
Autor: RedakceHermelín s anglickou slaninou v listovém těstě
4 hermelíny
1 - 2 pláty hotového rozváleného listového těsta (podle velikosti hermelínu)
100 - 120 g plátkové anglické slaniny
kečup
1 vejce
sezamová semínka nebo celý kmín
Pláty listového těsta rozložte a překrojte tak valké, aby se do nich dal zabalit hermelín. Každý kousek potřete lehce kečupem. Každý hermelín zabalte do 2 plátků slaniny a položte na plátek těsta. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a vytvořte balíčky. Naskládejte je na pečicím papírem vyložený plech spojem dolů, potřete je vejcem a posypte sezamem či kmínem.
Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a upečte dozlatova. Podávejte s pečenými bramborami a brusinkovou zavařeninou.
Foto a styling: Michal Šajmír
Připravila: Markéta Ovsíková