velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Grilujte!Grilované závitky
Autor: Redakce800 g hovězího pupku
2 stroužky česneku
2 mrkve
2 jarní cibulky
2 červené papriky
olivový olejna potření
balzamikový ocet
řeřicha, ředkvicky a pečivo k podávání
sůl a pepř
Maso rozkrojte na plátky (záleží jen na vás, jestli po vlákně, nebo přes ně). Každý plátek potřete prolisovaným česnekem a zlehka ho osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Očištěnou zeleninu nakrájejte na dlouhé nudličky a rozdělte je na plátky masa. Stočte je jako závitek a spíchněte párátkem (předem namočeným do vody, aby se na grilu nespálilo) nebo ovažte kuchyňskou nití. Závitky lehce potřete olejem a grilujte asi 10 až 15 minut, až budou propečené (doba opékání záleží na tom, jak silné plátky masa nakrájíte). Před podáváním je osolte, opepřete a případně lehce zakapejte balzamikovým krémem, který příjemně zvýrazní chuť masa. Podávejte s dokřupava opečeným pečivem.
Foto: Gurmet