velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Specialita z Jižního TyrolskaEintopf z králíka a kapusty
Autor: Redakce
200 ml kokosového mléka
1 lžíce thajského kari
25 g palmového cukru
300 g jihotyrolského jablka CHZO nakrájeného na kostičky
4 filety z králíka
200 g kapusty
Kokosové mléko s kari, palmovým cukrem a 100 g jihotyrolského jablka CHZO nakrájeného na kostičky přiveďte k varu a nechte vyvařit na polovinu. Vše rozmixujte a propasírujte přes sítko. Králičí filet nakrájejte na kousky a krátce osmahněte na rozpálené pánvi wok. Kapustu rovnež nakrájejte na vetší kousky a osmahněte. Zbytek jihotyrolského jablka CHZO nakráejte na velké kousky. Jablka, zelí a králičí filet společně ještě jednou krátce osmahněte. Servírujte s pikantním kari.