velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Italská gastronomie u vás domaČokoládový dortík s malinovým krémem
Autor: Redakce200 g hořké čokolády 70%
200 g másla
180 g cukru krupice
4 vejce
50 g hladké mouky
Na omáčku:
100 g malin
80 g cukr krupice
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu s máslem. Sundejte z ohně a přidejte žloutky. Jakmile budou žloutky rozmíchané, vraťte vodní lázeň na oheň, přidejte cukr a nechte ho rozpustit. Mezitím ušlehejte z bílků tuhý sníh. Ještě do teplého krému vmíchejte ušlehaný sníh
a mouku. Krém nalijte do formiček a pečte ve vyhřáté troubě při 200˚C 8 - 10 minut. Svařte maliny s cukrem. Vařte je tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak maliny rozmixujte a sceďte, abyste je zbavili semínek. Vraťte je pak zpátky na oheň a vyvařte na půlku. Dortík podávejte ještě teplý, přelitý omáčkou.
Náš tip
Jakmile se začne dortík zvedat, je hotový. Jestliže upečete dortík hodně, nebude mít vevnitř tekuté čokoládové srdce.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Mercato