velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jatýrka nejen na cibulceBramborák s drůbežími játry
Autor: Redakce250 g kuřecích jater
100 ml oleje
1 malý pórek
100 g eidamu
450 g oloupaných brambor
50 ml mléka
100 g hladké mouky
3 vejce
3 stroužky česneku
sádlo na smažení
sůl
pepř
majoránka
Brambory nastrouhejte, vymačkejte a slijte tekutinu. Přidejte mléko, vejce, mouku, rozetřený česnek a ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Na sádle usmažte bramboráky a uložte v teple. Játra omyjte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Pórek očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Játra vložte do rozpáleného oleje a chvíli za stálého míchání restujte. Přidejte pórek a společně smažte do změknutí jater. Osolte, opepřete a na každý bramborák dejte trochu směsi. Placku přeložte, posypte nastrouhaným sýrem a podávejte se zeleninovou oblohou.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček