Překvapení.cz


  • Hry a soutěže
  • Křížovkářský slovník
  • Soutěžní kupon

p28 24939


Hlavní navigace

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Překvapení!
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Pozvánky
  • Tipy
  • Rádce
  • Inspirace
  • Příběhy
  • Akce
  • Zajímavosti

Jste zde: Úvodní stránka › Recepty > Zapékaná čekanka se šunku v omáčce Mornay

velikost písma malá střední velká

Recepty

Vyzkoušejte recept Šárky Ullrichové

Zapékaná čekanka se šunku v omáčce Mornay

Autor: Redakce

4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citron
Na omáčku:
1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ
citronová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř
img-0142-(small) 13168


Na másle zpěňte pokrájenou mrkev a cibuli, přidejte mouku a připravte světlou jíšku, do které přidejte sůl, pepř, muškátový květ. Přilijte smetanu a za stálého míchání povařte asi 20 minut. Nechte částečně prochladnout, proceďte a vmíchejte žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažte máslem, na dno poklaďte plátky uvařených brambor, posypejte drceným česnekem, nahoru poskládejte půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapejte citronovou šťávou, zalijte připravenou omáčkou Mornay a vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte 30 minut, dokud nebude povrch zlatohnědý.

s-u1-(small) 13169Info

Nevíte, co vařit k obědu? Věčný problém mnoha hospodyněk. A věřte, že ani slavné ženy na tom nejsou jinak. I herečce Šárce Ullrichové, kterou můžete vídat téměř denně v seriálu Ulice, prý občas u plotny dojde fantazie. "Vařím moc ráda, ale když kuchtím tři čtyři dny za sebou, dojde mi inspirace. To si potom lehnu do kuchařských knih a hledám, na co bych měla chuť. Obvykle pak jídlo nakombinuji hned z několika receptů najednou." O jednu takovou svou kuchařskou "koláž" se s námi Šárka podělila. "Je to taková laskomina, která báječně vypadá i chutná. Pořádnej chlap by to sice možná považoval spíš za předkrm, ale nenechte se mýlit, nejen křehká žínka, ale i dřevorubec, když se nebude ofrňovat nad čekankou, se nají dosyta," směje se Šárka a dodává podrobnosti k původu receptu: "Inspiroval mě kolega a znamenitý kuchař Ivan Vodochodský. On má všechno vychytané do puntíku!"

Zdroj: www.le-co.cz

poslat článek tisknout

Poslat článek na email



* pole s červeným zvýrazněním jsou povinná

Související články:

  • Fenyklový salát s hruškami a ostružinami 07.07.2016 17:57
  • Quinoa salát s mandlemi 30.05.2016 17:36
  • Baklažány plněné kuskusem a pečenou zeleninou 30.05.2016 17:33
  • Burger z červené řepy s volským okem 30.05.2016 17:31
  • Ratatouille 19.11.2015 10:03
  • Mexické burritos 19.10.2015 08:49
  • Řecký salát 05.08.2015 18:19
  • Koláč s rajčaty a kozím sýrem 24.06.2015 16:21
  • Ragú z tofu s ananasem a rozinkami 05.06.2015 09:35
  • Kuřecí salát s avokádem 29.12.2014 12:56

Přihlášení

 
Zapomenuté heslo Nová registrace


Aktuální výhry

2x audiokniha + kniha: Povídky jedna báseň + Až na kraj světa

2x 2 knihy: Svěřený čas + Tíha viny

přehled výher



PŘEDPLATNÉ

Vyberte si jednu z mnoha
variant předplatného,
která bude vyhovovat právě vám.
Stačí pár kliknutí

prekvapeni+darky-300x300 25304



ČTENÁŘSKÉ PŘÍBĚHY

Nabídka témat pro inspiraci
jaké příběhy bychom rádi uveřejnili


retrofoto




Další časopisy nakladatelství Sanoma Magazines Praha, s. r. o.

  • Magazín
  • Diskuze
  • Dotazy
  • Předplatné
vlm
  • O společnosti
  • Portfolio
  • Kariéra
  • Kontakt
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Cookies
  • Zpracování dat
  • Kontaktní místo DSA Překvapení
  • Zpráva o moderaci obsahu dle DSA
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s. 2018. Autorská práva vykonává vydavatel. Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým) i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465. Created by Sabre s.r.o.