velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Lahodný chřestChřestový koláč
Autor: Redakce750 g zeleného chřestu
275 g listového těsta v roličce
250 g mozarelly
2 vejce
50 g slaniny
4 lžíce mandlových lupínků
mletý barevný pepř
sůl
Chřest očistěte, nebo oloupejte, dejte do hrnce a zalijte vařící vodou. Osolte a vařte 5 minut. Sceďte ho a dobře vychlaďte studenou vodou. Nechte odkapat nebo osušte. Listové těsto rozbalte na plech. Mozzerellu nastrouhejte nahrubo, smíchejte s vejci, solí a pepřem. Dejte ji na těsto a stejnoměrně rozetřete, asi 2-3 cm okrajů nechte prázdných. Na sýr rozložte chřest, pokryjte slaninou, posypte mandlovými lupínky a nezakryté okraje přiklopte na náplň. Ohyb přitiskněte. V předehřáté troubě na 180 °C pečte přibližně 30 minut.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček